США збережуть санкції проти РФ при новому президенті — сенатор
Getty Images

Сенатор від Республіканської партії Рон Джонсон запевнив, що санкції проти Росії залишаться при новому президенті. За його словами, у Конгресі вважають неприйнятною для національних інтересів США зовнішню політику РФ.

Про це він розповів під час організованого вашингтонською Атлантичною Радою круглого столу про майбутню зовнішню політику США.

Сенатор підкреслив, що до Росії при Володимирі Путіні скептично ставляться як демократи, так і республіканці.

Старий знайомий. Чого варто очікувати від нового президента США

«Це історична трагедія, що Путін вибрав цей шлях конфронтації замість того, щоб належним чином інтегруватися із Заходом. Тому, я думаю, що санкції залишаться в силі незалежно від того, хто буде президентом», — наголосив Джонсон.

Він сподівається, що введені Вашингтоном санкції проти газопроводу «Північний потік-2» діятимуть і надалі. 11 листопада Конгрес США розширив санкції проти «Північного потоку-2» в оборонному бюджеті.

Довідка 

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Наразі відомо, що ексвіцепрезидент набрав 290 голосів виборників, Трамп — 217. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Раніше ми писали, що США посилили санкції проти режиму Асада.

Знищення свободи. США пригрозили Китаю санкціями через відсторонення опозиційних депутатів у Гонконгу