Стало відомо, хто понесе прапор України на церемонії закриття Олімпійських ігор у Пекіні (відео)

У неділю, 20 лютого, у Пекіні на арені «Пташине гніздо» пройде урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022. Прапор України на параді закриття пронесе біатлоністка Олена Білосюк.

Про це повідомляє НОК України.

«Це вже мої четверті Олімпійські ігри і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього. Дякую!», — сказала Білосюк.

Олена Білосюк — олімпійська чемпіонка 2014 року та капітанка жіночої збірної України з біатлону. На жаль, на Іграх у Пекіні Олена провела тільки одну гонку. Після прибуття у Пекін Білосюк захворіла на COVID-19. Попри те, що спортсменка важко перенесла захворювання, вона гідно провела свій етап і виборола для України сьоме місце.

На церемонії відкриття Ігор прапор України несли фрістайліст Олександр Абраменко і фігуристка Олександра Назарова.

До слова, зимові Олімпійські ігри для українських спортсменів закінчилися 18-го лютого. Протягом останніх двох днів українці не виступатимуть на Олімпіаді.

На цих змаганнях Україна здобула лише одну медаль. «Срібло» для нашої збірної виборов фристайліст Олександр Абраменко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Китай витратив на проведення Олімпіади-2022 майже $9 млрд — ЗМІ