Стало відомо, які укази ухвалить Байден після інавгурації
Getty Images

Обраний президент США Джо Байден поверне США до Паризької кліматичної угоди та заборонить виселяти за борги з позик під час пандемії коронавірусу. Водночас американцям доведеться обов’язково носити захисні маски на території країни.  

Про це повідомляє BBC News.

У перший день перебування на посаді Байден поверне США до Паризької кліматичної угоди. Вона передбачає зменшення викидів вуглецю. З угоди Штати вийшли під час каденції Трампа.

Він скасує й заборону на поїздки в країни з переважно мусульманською більшістю. Новий президент також підпише накази про припинення виселень і виплат за студентськими позиками під час пандемії коронавірусу.

Політик планує направити в Конгрес масштабний імміграційний план. У ньому він розкаже, як отримати громадянство країни без документів.

Цього тижня ексвіцепрезидент оголосив, що з бюджету держави виділять $1,9 трлн для боротьби з коронавірусом. Частину коштів переведуть американцям.

Передісторія 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Конгрес США офіційно затвердив перемогу Байдена і Харріс на президентських виборах.

Вперше в історії США при Білому домі працюватиме радник з наукових питань