Степанов каже, що протягом квітня-травня Україна має отримати 4,9 млн доз COVID-вакцин
Getty Images

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов каже, що протягом квітня-травня Україна має отримати 4,9 млн доз вакцин в рамках підписаних угод.

Про це він розповів під час засідання уряду.

«Згідно із договорами ми повинні отримати 4,9 млн доз вакцин протягом 2 місяців: квітень і травень цього року. Крім того, потенційно у нас ще є щонайменше 1,5 млн доз вакцин, які ми повинні отримати. Це наші домовленості з Європейським союзом. Всі ці вакцини ми повинні отримати або по прямих контрактах, або за ініціативою COVAX», — наголосив чиновник.   

Наразі в Україні вакцинували першою дозою препарату більше 200 тис. осіб. Міністр сподівається підписати контракти ще на 15 млн доз вакцин, щоб у 2021 році Україна отримала 37 млн доз COVID-вакцин.

Україна витратила на закупівлю вакцин від COVID-19 40% коштів бюджетної програми

За словами Степанова, протягом двох тижнів в Україні очікують сплеск госпіталізованих через захворювання на коронавірус. Зараз найгірша ситуація із госпіталізованими у Києві, додав держслужбовець.

Керівник відомства говорить, що Хмельницька область вже незабаром може «почервоніти». Наразі 11 регіонів України та столиця перебувають у «червоній» зоні.

25 березня до України привезли 215 тис. китайської COVID-вакцини CoronaVac. Протягом десяти днів її досліджують у лабораторії. Саме тому зараз її використання заборонене. 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Covishield.

Chas News повідомляв, що Степанов обіцяє не звільняти медиків за відмову від вакцинації.

Напередодні Степанов заявив, що його не влаштовують темпи вакцинації.

Ляшко запевнив, що Україна до кінця червня отримає мільйон доз Pfizer