Суд підтвердив, що зняття санкцій ЄС із творця «кровосісів» було «правильним»
Toms Norde

Суд Європейського Союзу визнав незаконним рішення про санкції проти колишнього прем’єр-міністра, який втік до Росії, Миколи Азарова. Про це йдеться у рішенні суду від 16 грудня.

Суд ЄС вважає, що Рада Європи не проконтролювала дотримання українською судовою системою права на захист Азарова. Тому, на думку суду, Рада Європи помилилася, коли внесла політика у санкційні списки.

Нині судді стверджують: «Прийнявши рішення залишити ім'я заявника в списку, Рада ЄС припустилася помилки оцінки. За цих обставин оскаржувані дії повинні бути анульовані у тій мірі, в якій вони відносяться до заявника».

У підсумку суд зупинив рішення ЄС про санкції проти Азарова.

Нагадаємо, 5 березня Європейський Союз продовжив санкції проти колишнього президента — втікача Віктора Януковича та його оточення ще на рік — до березня 2021 року. Водночас тоді санкції зняли з Азарова та ексміністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Санкції передбачали заморожування активів і заборону на в'їзд до країн Євросоюзу.

Торік ЄС виключив із санкційного списку ексглаву Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. Ще раніше союз зняв обмеження з колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, нардепа Сергія Клюєва, ексрегіонала Юрія Іванющенка та Віктора Януковича-молодшого у зв’язку з його смертю.

В Україні тим часом Державне бюро розслідувань викликало на допити лідерів Євромайдану. Чинний нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін є заявником у справі.

А до річниці Революці Гідності СБУ провела обшук у музеї Революції Гідності та у директора установи.

Янукович хоче онлайн відвідати засідання суду у справі Майдану