Тегеран запевнив, що надав Україні звіт щодо збитого літака МАУ
Getty Images

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Саїд Хатібзаде заявив, що Тегеран передав Україні остаточний звіт стосовно авіакатастрофи літака МАУ.

Про це повідомляє IRNA, посилаючись на слова прессекретаря.

«У відповідь на заяви з боку України про те, що вона не отримувала звіту щодо авіакатастрофи, Хатібзаде спочатку висловив співчуття родинам загиблих, а потім заявив, що Організація цивільної авіації Ірану як орган, що відповідає за технічні питання, представила онлайн відеозвіт про катастрофу літака МАУ для України та інших сторін», — сказав Хатібзаде.

В українському МЗС ще не підтвердили відповідну інформацію. 23 грудня заступник очільника МЗС Євгеній Єнін розповів, що Іран не передав Україні фінальний технічний звіт про катастрофу літака МАУ. Однак іранські ЗМІ писали напередодні, що Тегеран надав українській стороні звіт.

Передісторія

8 січня літак Boeing 737-800 МАУ збила іранська ракета російського виробництва невдовзі після вильоту з аеропорту Тегерана. Загинули усі, хто перебував на борту — 176 осіб. Серед загиблих — громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

11 січня іранські війська заявили, що український Boeing вони збили випадково. Літак пролітав начебто поруч з військовим об’єктом Ірану і військові прийняли його за «ворожу ціль», а саме — за крилату ракету.

Раніше Канада розкритикувала, як Іран розслідує збиття літака МАУ.

«Іранська сторона тягне кота за хвіст». Іран не поспішає оголошувати деталі катастрофи літака МАУ, нарікає МЗС