Телеканал «Дождь» припиняє трансляцію в країнах Балтії

Від сьогодні, 8 грудня, Естонія і Литва припиняють трансляцію російського опозиційного телеканалу «Дождь», якому Латвія анулювала ліцензію.

Відповідне рішення ухвалили регулятори країн, пише Postimees.

Пояснюють, що ліцензія, яку нещодавно анулювала Латвія, давала право транслювати канал в ЄС, США та інших країнах.

Телеоператор Home 3, який показував канал в Естонії та Литві підтвердив, що «Дождь» більше не транслюватиметься у країнах Балтії.

В Естонії телеканал був включений до розширеного списку телеканалів, який пропонувався місцевими мовниками. Тому призупинення його трансляції «торкнеться невеликої частини клієнтської бази».

Нагадаємо, 2 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії оштрафувала телеканал «Дождь» на €10 тис. за публікацію карти росії з окупованим Кримом та згадку російської армії — як «нашої армії».

Днем раніше, закликаючи глядачів ефіру писати про порушення при проведенні мобілізації та воєнні злочини, ведучий телеканалу Олексій Коростельов сказав: «Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям у тому числі ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто елементарними зручностями на фронті».

Російський за походженням телеканал «Дождь» висвітлює події в рф та світі з ліберальних позицій. Свій офіс у росії телеканал закрив після початку в лютому 2022 року повномасштабної війни проти України. Кілька місяців тому «Дождь» відновив мовлення, офіс переїхав до Латвії. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Латвія не видаватиме візи громадянам росії, які ухилятимуться від мобілізації