Тимошенко і Медведчук зберігають гроші в банку, яким володіла сім’я лідера БЮТ, — Лещенко

Юлія Тимошенко, нардеп і лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді, має рахунки в банку, де водночас зберігають свої кошти кум Путіна Віктор Медведчук, його дружина Оксана Марченко і власник заблокованих каналів, проросійський нардеп Тарас Козак.

Про це 5 лютого повідомив у Telegram колишній нардеп Сергій Лещенко.

«Тимошенко і Медведчука вже тривалий час пов’язує співпраця і навіть особисті стосунки. Так, персональні банківські рахунки Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також власника каналів Тараса Козака були відкриті в банку, яким на той момент володіла родина Тимошенко. Йдеться про «Укрбудінвестбанк», де, згідно з останньою декларацією, зберігає свої гроші і Юлія Тимошенко з Сергієм Власенком» — написав політик.

Лещенко констатує, що Тимошенко впродовж трьох днів так і не прокоментувала накладення санкцій на телеканали Медведчука.

Екснардеп нагадав, що на одному з каналів Медведчука лідер БЮТ нещодавно «зробила серію виступів в режимі максимальної лояльності».

В «Слузі народу» відповіли на підготовку імпічменту: «Якісь садомазохістські фантазії»

Фракція «Опозиційна платформа — За життя» не може ініціювати процедуру імпічменту президента Володимира Зеленського, оскільки не має на це ані можливостей, ані підстав.

Про це сказав  представник президента в Конституційному суді, народний депутат від фракції «Слуга народу» Федір Веніславський, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Він зазначив: «Підстав і можливостей для початку реалізації процедури імпічменту у «Опозиційної платформи — За життя» немає і не буде».

Відповідно до закону про імпічмент, для запуску процедури необхідне ухвалення рішення більшістю від конституційного складу Верховної Ради — 226 голосів. Вони є підставою для початку процедури імпічменту.

Проте, за словами Веніславського, ані 226 голосів, ні 150, необхідні для створення тимчасової слідчої комісії, ОПЗЖ точно не збере. Він вважає, що інші опозиційні політичні сили парламенту підтримують рішення президента і Ради національної безпеки і оборони, про що вони неодноразово заявили.

Крім того, юридичною підставою для початку процедури імпічменту є вчинення президентом державної зради або іншого злочину.

Натомість указ Зеленського щодо введення в дію рішення РНБО і застосування санкцій, як каже нардеп, — це «дія, яка повністю відповідає конституційним повноваженням президента, закону про санкції і закону про РНБО».

За словами Веніславського, президент був зобов'язаний ввести в дію це рішення, тому що це конституційна вимога, і це рішення не містить жодних підстав, щоб звинуватити його в будь-яких протиправних діях.

Політичну складову заяв ОПЗЖ Веніславський назвав «якимись садомазохістськими фантазіями, які точно не будуть мати ніяких юридичних або політичних наслідків, а є виключно політичними маніпуляціями, і що самі ініціатори усвідомлюють, що подібні заяви «не мають ніяких перспектив».

Нагадаємо, у лютому Зеленський ухвалив рішення запровадити санкції проти телеканалів Newsone, «112 Україна» і ZIK, які пов’язані з проросійським нардепом Медведчуком.

Як ми писали раніше, у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком.

NewsOne, ZIK та «112-й» відключили. Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Тараса Козака