Трамп пишається тим, що під час каденції не розв’язав жодної війни
Getty Images

Чинний американський лідер Дональд Трамп у прощальній промові розповів про досягнення свого президентства. Політик пишається, що під час каденції він не розв’язав жодної нової війни.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

«Я особливо пишаюся тим, що став першим президентом за останні десятиліття, який не розпочав нових воєн», —  наголосив очільник США.

Голова Штатів нагадав, що його адміністрація досягла низки «історичних мирних угод» на Близькому Сході.

«Ніхто не вірив, що це може статися. Угоди Авраама (домовленість між Ізраїлем, ОАЕ та США — Прим. ред.) відкрили двері у майбутнє миру та злагоди, а не насильства та кровопролиття. Це розквіт нового Близького Сходу, і ми повертаємо наших військових додому», — підкреслив він.

За його словами, Штати також відновили лідерство за кордоном, «побудували найпотужнішу економіку в історії світу», а також оживили альянси та «згуртували народи» в усьому світі.

«Я йду з цього величного місця з відданістю і радістю в серці, оптимістичним духом і великою впевненістю, що для нашої країни та для наших дітей найкраще ще попереду», — наголосив Трамп.

Передісторія 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Конгрес США офіційно затвердив перемогу Байдена і Харріс на президентських виборах.

Трамп заборонив держзакупівлі безпілотників в РФ та КНР