Трамп планує оголосити про участь у виборах-2024 під час інавгурації Байдена
Getty Images

Чинний президент США Дональд Трамп розглядає варіант того, щоб оголосити про участь у президентських виборах 2024 року під час інавгурації Джо Байдена. Про це повідомляє портал The Daily Beast.

Наприкінці свого президентства Трамп обговорює різні способи зірвати майбутнє правління Байдена. Головний з них — оголосити про чергову боротьбу проти нього. За словами трьох людей, що були ознайомлені з цими розмовами, президент розмовляв із радниками та довіреними особами про потенційне висування своєї кандидатури у 2024 році для повернення до Білого дому. Міркує він і про нюанси запуску кампанії.

«Під час розмов обговорювалось, як Трамп найкраще повідомить про це. Президент навіть висунув ідею повідомити про участь у кампанії 2024 року під час тижня інавгурації Байдена, можливо, в день інавгурації, якщо його юридичні спроби вкрасти вибори 2020 року проваляться», — повідомляє видання.

The Daily Beast, посилаючись на слова джерел, зазначає, що Трамп хвалиться тим, що все одно залишиться у центрі уваги, навіть якщо Байден буде президентом США.

Передісторія

Раніше Трамп пояснив корумпованістю перемогу Байдена в ключових штатах.

Вибори президента США пройшли 3 листопада, однак їх офіційні підсумки все ще не названі. Затримка викликана тривалим підрахунком бюлетенів через рекордну явку. Провідні американські ЗМІ називають Байдена обраним главою держави, який набрав понад 270 голосів вибірників.

Трамп спочатку заперечував перемогу Байдена, заявляючи про шахрайство з підрахунком голосів і численні порушення. Він подав позови про перерахунок бюлетенів в суди декількох ключових штатів, від результатів голосування в яких залежать остаточні підсумки виборів.

Однак повторні підрахунки в Неваді, Пенсільванії та Джорджії показали перемогу Байдена. Після цього Трамп пообіцяв подати детальний позов, у якому описуються деталі фальсифікацій на виборах.

Як Джо Байден змінить Америку і що це означатиме для України?