«Це тобі за наших пацанів». В росії головного редактора «Новой газеты» облили фарбою у поїзді (фото)

У купе поїзда «Москва-Самара» невідомий облив червоною фарбою з ацетоном Дмитра Муратова, головного редактора опозиційного видання «Новая газета» і лавреата Нобелівської премії миру.

Про це повідомляється у Telegram-каналі «Новой газеты» з коментарем самого головреда.

«Облили в купе олійною фарбою з ацетоном. Очі страшенно пече. Потяг Москва-Самара. Олійний запах в усьому вагоні. Відправлення затримують на 30 хвилин. Спробую відмитися. Він викрикнув: «Муратов, ось тобі за наших пацанів»», — сказав Муратов.

Дмитро Муратов

Дмитро Муратов

Що відомо про «Новую газету»

Видання донедавна висвітлювало неофіційні дані про втрати російських військ та розповідала про опір української армії, а деякі матеріали підтверджували, що російські війська обстрілювали цивільне населення. Така інформація йшла всупереч російській офіційній пропаганді. 

Тому 28 березня «Роскомнадзор» звинуватив медіа за згадку у статті видання, що правдиво висвітлює війну в Україні. В цей же день «Новая газета» припинила свою діяльність.

Це відбулося через добу після інтерв’ю з українським президентом Володимиром Зеленським, яке брав, у тому числі представник цього видання. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Речник путіна визнав, що росія зазнала серйозних втрат в Україні