Ціна ядерної війни — катастрофічна, про це навіть не треба думати — Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що початок ядерної війни призведе до катастрофи. Про це він розповів CNN Turk.

«Ціна переходу до ядерної війни — катастрофічна. Перестаньте говорити про це, ви не повинні думати про це. Я вважаю, найбільш правильним дипломатичне вирішення цього питання», — сказав він.

Президент Туреччини також заявив, що проведення псевдорефередумів на окупованих територіях викликає занепокоєння.

«Це ускладнює дипломатичні зусилля. Тут може бути анексія. Путін, я знаю, зробить це, якщо він щось задумає», — наголосив він.

При цьому Ердоган назвав «помилковим» рішення путіна про проведення «референдумів».

«Мені би хотілося, щоби цього референдуму не було, і ми могли б вирішити це дипломатичним шляхом чи вони могли б вирішити. Але, на жаль, цього не відбулося», — відзначив турецький лідер.

Ердоган додав, що хоче під час телефонної розмови з путіним 29 вересня обговорити це питання.

Нагадаємо, під час звернення з приводу оголошення мобілізації в росії путін також натякнув на можливість використання ядерної зброї. Він заявив, що «при загрозі своїй територіальній цілісності росія використає всі наявні засоби і це не блеф».

Заступник путіна у Радбезі рф дмитро медвєдєв натомість прямим текстом заявив про можливість ядерного удару по Україні та заявив, що Захід «проковтне» такі дії.

Директор ЦРУ Вільям Бернс у відповідь заявив, що погрози путіна необхідно сприймати «дуже серйозно», хоча зараз США не бачать ознак підготовки до використання тактичної зброї. Такої ж думки Володимир Зеленіський і багато інших світових лідерів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке ядерна зброя і чи можна вижити після атомного вибуху
Хіросіма, атолл Еніветок, Хрестище: ядерні вибухи в Україні та світі