«Ціна затримки вимірюється життями»: Залужний закликав передати Україні далекобійну зброю

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав партнерів України не зволікати з передачею далекобійного озброєння.

«Нам дуже важко, але ми стоїмо. Ми боремося за кожну ділянку фронту, за кожний населений пункт. Вибивати ворога з нашої землі нам допомагає західне озброєння і техніка», — наголосив генерал.

Залужний підкреслив, що ЗСУ вдячні за надану міжнародну технічну допомогу, але водночас потребують зразків озброєння, які дадуть можливість уражати противника на великій відстані.

«І з цим не можна зволікати, адже ціна затримки вимірюється життями людей, які собою захистили світ від рашизму», — підкреслив головнокомандувач.

Він також опублікував відео, як українські артилеристи ведуть вогонь по ворогу зі 155-мм гаубиць М777, наданих Україні США та Канадою.

Раніше американське видання  Politico з посилання на джерела в уряді повідомило, що Вашингтон попри численні запити не хоче передавати Україні реактивних систем залпового вогню MLRS 270. Причина гальмування цього рішення — нібито побоювання американського уряду, що українці вражатимуть цілі безпосередньо на території росії.

Президент Володимир Зеленський очікував, що рішення про їх передачу можуть ухвалити 23 травня на онлайн-зустрічі міністрів оборони у форматі «Рамштайн». Однак за її результатами поставки MLRS поки що не анонсували.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

MLRS: ці чотири літери можуть допомогти Україні — Кулеба