Цивільна дружина Козака придбала в Москві квартиру за $13 млн — ЗМІ
«Радіо Свобода»

У 2020 році цивільна дружина нардепа фракції «Опозиційна платформа — За життя» Тараса Козака придбала квартиру в московському елітному житловому комплексі Knightsbridge Privat Park за $13 млн. Лавренюк не вказана в декларації українського політика.

Про це повідомляє журналісти «Схем».

У березні 2020 року Лавренюк купила квартиру площею 657 кв. м за адресою вул. Єфремова, 19.  У Knightsbridge Privat Park Наталія Лавренюк має чотири паркомісця та кілька підвальних приміщень.

Медійники з'ясували, що площа квартири цивільної дружини Козака значно перевищує розміри помешкань російських можновладців у цьому ж комплексі. У Knightsbridge Privat Park розслідувачі виявили житло керівника «Пошти Росії» Миколи Подгузова (386 кв. м) та сестри очільника уряду РФ Михайла Мішустіна (170 кв. м).

До складу Knightsbridge Privat Park входять чотири семиповерхові будинки в англійському неокласичному стилі із закритим парком площею 2 га. Будинки назвали на честь династій англійських аристократів — Тюдори, Віндзори, Ланкастери, Стюарти.

Дизайн розробляли відомі дизайнери, зокрема компанія племінника королеви Британії Девіда Лінлі, йдеться в офіційному буклеті забудовника. Журналісти підкреслили, що Наталія Лавренюк володіє у Росії спільним нафтовим бізнесом з Віктором Медведчуком і його дружиною Оксаною Марченко.

Напередодні Аваков заявив, що фігуранти санкцій РНБО могли поставляти паливо в ОРДЛО. 

Раніше Мендель наголосила, що ОПЗЖ намагається спровокувати кризу в державі. 

Тарас Козак оформлює й продає вугілля з ОРДЛО через кіпрський офшор — активісти