Імпічмент Зеленському. Мендель наголосила, що ОПЗЖ намагається спровокувати кризу в державі
УНІАН

У партії «Опозиційна платформа — за життя» ініціативою імпічменту президенту України Володимиру Зеленському намагаються «внести розкол і спровокувати внутрішню кризу в нашій країні».

Про це прессекретар гаранта Юлія Мендель розповіла у Facebook.

«На комусь шапка горить. За закриття проросійської пропаганди, що підриває політику України та наш шлях до ЄС, ОПЗЖ вимагає імпічменту Президента. Такою ініціативою вони пробують внести розкол і спровокувати внутрішню кризу, що притаманно ідеології цієї партії», — написала речниця українського лідера.

За її словами, «рішення закрити пропагандистські медіаплатформи — колегіальне та широко підтримане українським суспільством».

«Ми і не очікували, що ОПЗЖ почне опікуватись національними інтересами України та захищатиме Україну від пропагандистської агресії Росії. Очікувати на таке було би дивно. Тому розцінюємо заяви ОПЗЖ у відповідь на рішення РНБО про санкції як риторичне і піарне прикриття захисту активів співкерівника цієї політичної структури», — зауважила Мендель.

Кравчук заявив, що канали «Медведчука» «самі обляпались і шукають винних»

На думку прессекретарки,  імпічмент — «це суто пропагандистська ініціатива, розрахована на підняття скандалу навколо теми, яка точно викликала позитивну реакцію та об’єднання суспільства».

«До речі,… саме нашою політичною командою був ухвалений закон про імпічмент Президента. Але ми дали цей інструмент суспільству явно не для того, щоб його використовували, намагаючись допомогти Росії відновити  пропагандистські інструменти в Україні», — нагадала речниця очільника України.  .

Мендель попросила ОПЗЖ не ототожнювати свободу слова та свавілля пропаганди «і тим більше за гроші та в інтересах держави-агресора та окупаційних структур».

«Якщо ОПЗЖ хоче попіаритись з використанням теми імпічменту, то це їхнє право як політичної сили. Однак усе суспільство бачить, що вони просто використовують цю риторику та цей піар заради дуже цинічного та корисливого інтересу — порятунку активів однієї особи», — підсумувала вона.  

 

На комусь шапка горить. За закриття проросійської пропаганди, що підриває політику України та наш шлях до ЄС, ОПЗЖ...

Posted by Iuliia Mendel on Thursday, February 4, 2021

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Мендель розповіла, як двома твітами зменшила інфляцію в Україні