ЦВК зареєструвала нардепом Аксьонова
UAinfo

Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом Андрія Аксьонова, який переміг на довиборах у Верховну Раду в окрузі №50.

ЦВК оприлюднила постанову: «Зареєструвати народного депутата України, обраного на проміжних виборах народного депутата України 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 50: Аксьонов Андрій Анатолійович, 1971 року народження, суб’єкт висування – Політична партія «Порядок».

Передісторія

Аксьонов не раз опинявся у сепаратистських скандалах. Навесні 2014 року під час його перебування при владі в селищі на Донеччині провели незаконний референдум.  

Крім того, він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і називав його учасників «говномутами».

Ще у своїх інтерв'ю Аксьонов стверджував, що зобов'язаний, як голова селища, слідувати бажанням сепаратистів, навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

У 2018 році ЗМІ повідомили, що Аксьонова внесли в розшукову базу Міністерства внутрішніх справ через візит до окупованого Криму за підробленими документами.

Також на розгляді Добропільського міськрайонного суду Донецької області перебуває справа, в якій Аксьонова обвинувачують у підробці документів і розкраданні коштів.

Крім того, ЗМІ повідомляли, що в Аксьонова є російський паспорт.

На довиборах у Верховну Раду 28 березня 2021 року в окрузі №50 за Аксьонова проголосувало 19 949 виборців – понад 64% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

Журналіст і представник України у мінській ТКГ Денис Казанський повідомив, що Аксьонов є одним з організаторів так званого «референдуму» в 2014 році й має російське громадянство. Останнє підтвердила й СБУ.

Як ми повідомляли раніше, голова Служби безпеки України Баканов запевняє, що в СБУ знають про російське громадянство Андрія Аксьонова.

Андрій Аксьонов у 2014-му проводив референдум про відділення Донбасу, а зараз стане народним депутатом