Тупицького можуть примусово доставити до суду, аби обрати йому запобіжний захід
УНІАН

Колишнього главу Конституційного суду України Олександра Тупицького можуть примусово доставити до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Про це заявив в ефірі програми «Сьогодні Ввечері» на телеканалі «Україна 24» представник президента Володимира Зеленського в КСУ, нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський.

«Сам факт того, що панове Тупицький і Касмінін звернулися з адмінпозовом до Верховного суду як до суду першої інстанції, вже підтверджує те, що вони визнали, що вони вже не є суддями. Тобто в цьому випадку пан Тупицький як фігурант провадження може бути доставлений до зали суду, зокрема із застосуванням приводу» — заявив представник Зеленського в КСУ.

Нардеп уточнив, що колишній голова КСУ втратив охорону. Але за законом про держохорону органів влади та посадових суддя ще рік після припинення повноважень має право на держохорону.

«Думаю, що якщо пан Тупицький не буде з'являтися на засідання суду без поважних причин, до нього може бути застосований привід» — підсумував обранець.

27 березня президент України Зеленський підписав указ, яким скасував призначення Тупицького та Касмініна суддями Конституційного Суду.

На посади їх призначав у 2013 році тодішній президент Віктор Янукович. Зеленський пояснив, що скасував указ тому, що обидва судді протягом років шкодили державним інтересам України.

Тупицький не прийшов до Печерського райсуду Києва на обрання запобіжного заходу