Twitter удосконалює ярлики для фейків. Серед сумнівних авторів — Трамп

Очільники Twitter міркують над зовнішнім виглядом та функціонуванням ярликів, які соцмережа застосовує до дезінформації. Про це сказав в інтерв'ю агентству Reuters керівник з питань цілісності сайту.

Власник соцмережі намагається зробити позначення твітів очевиднішими та скоротити час реакції на них у читачів.

Йоел Рот із Twitter сказав, що компанія вивчає зміни до невеликих синіх повідомлень, які додає до помилкових чи оманливих твітів, щоби зробити ці сигнали «відкритішими» та бути «прямішими» у наданні інформації користувачам.

Але він не сказав, чи будуть готові нові іконки до виборів у США протягом наступних чотирьох тижнів. А саме в цей період, на думку експертів, на користувачів соцмереж посипеться неправдивий та оманливий контент.

Twitter тестуватиме помітніший червонувато-пурпурний колір. У компанії вирішать, чи позначати користувачів, які постійно публікують неправдиву інформацію.

«Ми, безумовно, чули відгуки про те, що було б корисно перевірити, чи є обліковий запис повторним порушником або неодноразово позначався ярликом. І ми обмірковуємо варіанти», — сказав Рот.

Twitter розпочав маркування ЗМІ та людей, які маніпулюють інформацією або фабрикують її, на початку 2020 року після громадського відгуку. Ярликами стали позначати дезінформацію про коронавірус, а потім й оманливі твіти про вибори та суспільне життя. Twitter повідомляє, що зараз він позначив тисячі публікацій, а найбільше уваги приділяє маркуванню твітів президента США Дональда Трампа.

У вересні Twitter оголосив, що відзначатиме або видалятиме ті публікації, де оголошується про перемогу на виборах до того, як їхні результати підтверджені.

Рот сказав, що Twitter зменшує охоплення всіх твітів, позначених як дезінформаційні, обмежуючи їхню видимість і не рекомендуючи їх у результатах пошуку. Компанія відмовилася повідомляти будь-які дані про ефективність цих кроків. Також Twitter вивчає, як передбачити, які твіти будуть вірусними, і готується до ймовірної хвилі фейків під час виборів у США 2020 року, щоби реагувати швидше.

Раніше Twitter позначив або розмістив сірі попереджувальні іконки на десятьох твітах Трампа в акаунті @realDonaldTrump з причин, пов'язаних з правилами громадянської доброчесності. Вперше твіт президента США позначили як фейк у травні.

Перед тим, як ми повідомляли, доцент Сіднейського університету Адам Данн публікував результати дослідження щодо аудиторії Twitter-ботів, які поширюють неправду про вакцинацію від COVID-19.

 

Стоп, пропаганда! Twitter увів санкції проти РІА «Новости»