У Харкові зруйновані усі трансформаторні підстанції і ТЕЦ — мер

Прогнози щодо повного відновлення електропостачання в Харкові поки неможливо зробити, оскільки пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок ворожої ракетної атаки дуже серйозні. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер міста Ігор Терехов.

«Зруйновані всі трансформаторні підстанції, зруйнована ТЕЦ. Сьогодні неможливо сказати точну дату (відновлення електропостачання — ред.). Ніхто не може нам сказати», — сказав міський голова.

За його словами, опалення зараз є приблизно у 60% житлових будинків, а електрика — лише у близько 40%. Терехов пояснив, що енергетики поки не можуть стабільно забезпечити електрикою все місто через аварійні ремонтні роботи.

Через відсутність електрики не працює міський електротранспорт — метро, тролейбуси та трамваї. Натомість за графіком блекауту курсують додаткові муніципальні автобуси. Для містян також відкриті Пункти незламності та пункти видачі гарячих обідів.

Голова ОВА Олег Синєгубов раніше повідомив, що Харківобленерго вже почалр застосовувати графіки аварійних відключень, однак ще триває їх коригування. Зраку, за його даними, без світла перебували 200 тис. жителів міста.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уранці росіяни пошкодили об'єкти «Нафтогазу» на заході, але атака не вплинула на роботу енергосистеми