У Кернеса відмовили нирки. Але в міськраді Харкова все ще вірять, що він зможе працювати мером

Стан мера Харкова Геннадія Кернеса, який перебуває на лікування в Німеччині, різко погіршився. У нього відмовили нирки.

Про це повідомив друг Кернеса, бізнесмен Павло Фукс. Пізніше ЗМІ інформацію підтвердив, директор департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Харкова.

«На сьогодні у нього дві нирки непрацюючі. Він на гемодіалізі. Прогнозів лікарі не дають жодних з приводу роботи нирок", — сказав Сидоренко у коментарі «Суспільному». А УП він додав: «Але це не скасовує того, що Геннадій Адольфович зможе виконувати свої обов'язки На гемодіалізі люди живуть».

Коли пішли чутки про смерть Кернеса, його син виклав фото політика з палати у клініці Сharite

Передісторія

Геннадій Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. Він захворів на COVID-19, у нього діагностували двостороннє запалення легень. 10 вересня госпіталізували в харківську лікарню, а 17 вересня доправили до німецької клініки Сharite. Повідомлялось, що це пов’язано не з ускладненнями від коронавірусу, а з хронічними захворюваннями прикутого до візка політика.

На місцевих виборах 25 листопада Кернес здобув перемогу. 9 грудня його офіційно проголосили мером Харкова. Голова харківської ТВК Ольга Мозгова пояснила, що Кернес надав всі необхідні документи дистанційно. А присягу особисто він міг не складати, оскільки вже робив це у 2010 році.

Очікувалось, що Кернес повернеться в Україну 30 грудня.

У Румунії мером міста обрали небіжчика. Кандидат помер за 10 днів до виборів