У Києві жінку паралізувало після щеплення від COVID-19
Getty Images

У Києві 53-річну жінку паралізувало після того, як вона вакцинувалася від коронавірусу препаратом CoviShield. На другий день у жінки піднялася температура. На третій же день після вакцинації пацієнтка вже не відчувала  своє тіло нижче тулуба.

Про це повідомляє видання «Сегодня».

Лікарі поставили жінці діагноз мієліт — запалення спинного мозку. Однак медики не знайшли інфекцію, яка б могла викликати хворобу.

Невдачі AstraZeneca призвели до збагачення Pfizer та BioNTech

У департаменті охорони здоров’я КМДА підкреслила, що комісія департаменту не знайшла зв’язку між паралічем у жінки і щепленням. Лікарі говорять, що раніше у жінки були проблеми із суглобами.

«Ми розглянули цей випадок на засіданні комісії департаменту охорони здоров’я КМДА. Висновок — це випадковий збіг обставин. Не може імунна реакція загостритися за один день. Для цього необхідно як мінімум три тижні. У жінки хороші аналізи, єдина проблема — це ноги, але з ними у неї проблеми тривалий час», — розповів начальник відділу медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров’я КМДА Василь Животенюк.

Всі висновки комісії департаменту вже відправили до експертного центру МОЗ України. Там повинні вивчити всі документи і ухвалити остаточне рішення.

Chas News повідомляв, що Україна отримала від COVAX другу безкоштовну партію COVID-вакцин — AstraZeneca-SKBio. 

Напередодні в Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca південнокорейського виробництва.

Раніше регулятор ЄС з лікарських засобів таки знайшов зв'язок між вакциною AstraZeneca та тромбозами. 

ЄС офіційно судиться з AstraZeneca через поставки COVID-вакцин