У КНДР влада заборонила південнокорейський сленг
Getty Images

Влада Північної Кореї хоче запровадити відповідальність за вживання громадянами південнокорейського сленгу.

Як повідомляє видання Rimjingang, у КНДР 4 грудня 2020 року прийняли закон, спрямований на боротьбу з культурним впливом Південної Кореї.

Документ досі не оприлюднили офіційно, однак видання дізналося про його зміст.

В законі лідер Північної Кореї Кім Чен Ин нібито критикує використання «маріонеткових слів» та «маріонеткового стилю» у суспільстві.

Зокрема, Кім Чен Ину не подобається використання його громадянами характерних для південної говірки слів «oppa» та «dong-saeng». Вони означають, відповідно, «старший брат» та «молодша сестра», але у молодіжному сленгу вживаються для позначення близьких друзів.

Як зазначає The Times,  через тривале розділення Корейського півострова у двох країнах сформувалися певні відмінності у мові. Втім, попри жорстоку цензуру в КНДР, там усе одно можна дивитися фільми з Південної Кореї.

«Кім Чен Ин заборонив книжки, музику, фільми, телебачення, а зараз забороняє навіть сленг з Південної Кореї, щоб стримати вплив свого демократичного сусіда», — зауважує видання.

Ситуація між двома країнами лишається й далі напруженою, хоча президент США Трамп протягом свого президентства організовував мирні переговори.

Незважаючи на очевидне потепління відносин, переговори щодо ядерної програми Північної Кореї не привезли до значного прогресу. Другий їхній раунд у Ханої у 2019 р. зірвався після відмови США від вимог Пхеньяна зняти санкції.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив 11 січня, що він продовжує співпрацювати з Північною Кореєю. Він вважає, що співпраця у боротьбі з пандемією може привести до прориву в загальмованих переговорах.

КНДР замінувала кордон з Китаєм, щоб захиститися від COVID-19 — Нацрозвідка Південної Кореї