У Кремлі заявили, що НАТО здійснює «вторгнення в Україну», тому РФ залишить війська на кордоні
Getty Images

У Кремлі вважають, що НАТО почало поступове «вторгнення в Україну». Така ситуація нібито загрожує безпеці Росії, тому вони змушені вжити заходів.

Про це заявив Дмитро Пєсков, речник президента Путіна, в інтерв’ю телеканалу CNN.

«Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчанням українських військових тощо», — пояснив він.

Речник підкреслив, що все це відбувається на тлі «недружелюбної атмосфери». У РФ вбачають загрозу в цьому і тому змушені вжити заходів.

«Російські війська перебувають на території РФ поряд з українським кордоном, і ми вважаємо за необхідне залишити їх там перед обличчям дуже напруженої ситуації», — резюмував Пєсков.

За даними розвідувальних органів зараз біля кордону зосереджено близько 100 тис. військових. У РФ перекидають до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Раніше Chas News повідомляв, що на Донбасі окупанти допустили виток хімікатів, що може стати приводом для вторгнення Росії. Напередодні про це писали у CNN.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакерська атака на урядові сайти України. В Microsoft розповіли подробиці розслідування