У КСУ не можуть сплатити «комуналку» і зарплати через недопуск Тупицького
УНІАН

У Конституційному Суді заявили, що не можуть сплатити комунальні платежі будівлі та зарплати працівникам, оскільки очільника КСУ не пускають до Суду. Таким чином він не може отримати доступ до печатки.

Про це під час брифінгу розповів науковий консультант КСУ Анатолій Селіванов.

За його словами, Тупицького відсторонили від обов'язків судді КС, але не відсторонили від виконання обов'язків очільника Конституційного Суду. У розпорядженні Тупицького перебуває печатка. Саме її потрібно поставити на фінансову документацію для Казначейства.

«Глава КС не може пройти до будівлі Конституційного суду. Він не має доступу до сейфа, де лежить печатка, не може пройти у свій кабінет і поставити печатку», — наголосив Селіванов.

Науковий консультант Суду додав, що комунальні платежі, виплати заробітної плати, неможливі без цієї печатки. Однак співробітники КСУ все ж отримали зарплату. Печатку поставив керівник секретаріату суду.

Проте наступного разу Казначейство може не пропустити такий документ. Селіванов каже, що таку фінансову документацію завіряє перша особа або виконувач обов'язків глави суду, але не тимчасовий виконувач обов'язків.

Консультант говорить, що вже незабаром, Офіс генерального прокурора «вирішуватиме питання» повернення Тупицького на посаду. 

Chas News повідомляв, що глава НАЗК склав адмінпротоколи щодо трьох суддів Конституційного Суду. 

Напередодні Тупицький попросив Зеленського розблокувало роботу КСУ.

Профільний комітет під час відбору кандидатів на посаду очільника КСУ порушив Конституцію — ЦПК