Тупицький попросив Зеленського розблокувало роботу КСУ
УНІАН

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням. У листі суддя попросив гаранта вплинути на Управління держохорони, оскільки охоронці не пускають його до будівлі КСУ. Тупицький хоче, щоб очільник України допоміг розблокувати роботу Суду.

Про це повідомила пресслужба КСУ.

У зверненні суддя вказав, що Конституція, а також Закон «Про Конституційний суд України» не передбачають відсторонення від посади судді КС.

За словами Тупицького, працівники УДО порушили закон, коли перешкодили його службовій діяльності. На його думку, держохорона заблокувала роботу Суду.

19 січня працівники Управління не допускали до адмінбудівлі Суду його, а також суддів Олександра Касмініна і Володимира Мойсика, додав очільник КСУ.

«Усі входи до будівлі були перекриті невідомими особами у камуфляжній формі. Ці особи разом з працівниками УДО, які охороняють суд, перебували на території суду», — зазначив він.

 

𝙐𝘼|𝙀𝙉𝙂 📃 Звернення Голови Конституційного Суду України до Президента України ➡ https://bit.ly/39QgFAa *** ☑ Upon the...

Posted by Конституційний Суд України - офіційна сторінка on Thursday, January 21, 2021

Тупицький наголосив, що роботу Суду заблокували співробітники спецпідрозділу УДО «Булат». Суддя каже, що працівники УДО 19, 20 і 21 січня не допускали в'їзд службових авто окремих суддів на територію суду.

Голова КСУ вважає, шо такі дії Управління призведуть «до узурпації влади і встановлення диктатури».

Тупицький попросив гаранта скликати засідання РНБО через серію інцидентів та притягнути до відповідальності керівників УДО, які причетні до блокування роботи суду.

Напередодні Тупицький з Еміратів уточнив, скільки виклав за свій відпочинок.  

Раніше представник Зеленського в КСУ запевнив, що Суд працюватиме і без Тупицького. 

Тупицький вимагає, щоб Венедіктова «правильно» вручила йому підозру