У Мексиці дозволили використання вакцини Pfizer/Biontech від COVID-19
UN News

Комісія з медичної безпеки уряду Мексики схвалила екстрене застосування вакцини компаній Pfizer. У Мексиці домовилися про отримання 250 тисяч доз препарату.

Як пише New York Times, загалом протягом тижня до країни планують доставити 2,9 мільйонів доз вакцин.

АР повідомляє, що Мексика отримає 250 тисяч доз препарату, їх вистачить для вакцинації 125 тисяч осіб, оскільки кожній людині потрібно два щеплення. Першими щеплення отримають медпрацівники, оскільки вони перебувають у зоні ризику.

Також використання вакцини від коронавірусу виробництва компаній Pfizer та BioNTech схвалили Велика Британія, Канада й Бахрейн.

До Канади привезли першу партію вакцини від COVID-19 компанії Pfizer

На цьому тижні Канада та США мають стати першими західними країнами після Великобританії, які розпочали щеплення нещодавно затвердженою вакциною від COVID-19.

Перші 30 тис. доз розподілять по всій Канаді. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо в Twitter.

Перші дози вакцини від COVID-19 компанії Pfizer-BioNTech щойно прибули до Канади. Це хороша новина, але наша боротьба з COVID-19 ще не закінчена. Більше, ніж будь-коли, залишаймось пильними

Пріоритетні в черзі на вакцинацію найбільш незахищені люди, включаючи людей похилого віку у закладах тривалого догляду та медичні працівники, повідомляє Reuters.

Початкові 30 000 доз потраплять до 14 регіонів по всій Канаді.

Вакцини в п’ятницю почали розвозити з Бельгії, де їх виробляли, до Німеччини та США, далі їх розподілять та відправлять до різних частин Канади.

Загалом канадці очікують 249 000 доз до кінця року, розповів Canadian Broadcasting Corp генерал-майор Дані Фортін, який відповідає за розподіл вакцин.

Прогнозуючи швидке прискорення поширення нового коронавірусу під час другої хвилі, федеральні органи охорони здоров'я Канади закликали в п'ятницю провінції вводити додаткові обмеження на вихідних.

У країні зареєстровано 460 743 випадки захворювання на COVID-19, а в неділю зареєстровано 5891 нових інфекцій. У п'ятницю представники охорони здоров'я заявили, що Канада може зіткнутися із 12 000 нових випадків на день до січня.

Очікується, що Канада затвердить другу вакцину від Moderna Inc «досить швидко», і країна буде готова прийняти її поставки до кінця тижня, заявив Фортін.

Супрія Шарма, старший медичний радник Health Canada, заявила CBC, що розгляд вакцини Moderna триває, і що важливі дані очікуються пізніше цього тижня.

Вона також окреслила вказівки щодо потенційних алергічних реакцій на укол Pfizer після повідомлень про два подібні випадки в перший день щеплень у Великобританії.

У суботу Канада заявила, що кожен, хто страждає алергією на вакцину, не повинен приймати вакцину Pfizer/BioNTech.

Якщо у вас алергія на цю вакцину або будь-які компоненти вакцини, ви не повинні її отримувати. Але якщо у вас є інші алергії, ви можете зробити щеплення

Чиновники заявили, що очікують отримати 6 мільйонів доз вакцин Pfizer та Moderna до кінця березня. Кожна вакцина вимагає двох доз з інтервалом у три тижні.

Кампанія вакцинації у США розпочинається з перших поставок, що дають надію мільйонам

США до березня 2021 року отримають 100 мільйонів доз вакцини. Pfizer має угоду з урядом США щодо постачання цієї кількості вакцини до березня 2021 року.

Вантажні літаки та вантажівки з першими американськими партіями вакцини проти коронавірусу виїхали із центрів FedEx та UPS у Теннессі та Кентуккі у неділю на шляху до пунктів розподілу по всій країні. Так розпочався безпрецедентний і складний проект імунізації, повідомляє Reuters. 

Щеплення, які вважаються ключовими для остаточного припинення наростаючої пандемії, яка забирає більше 2400 життів американців на день, можуть розпочатися вже в понеділок.

Їх проводять у місцях вакцинації, найближчих до будь-якого із 145 пунктів первинного відправлення по всій країні, або найближчих до вантажних центрів FedEx Corp або United Parcel Service, які передають поставки з заводу.

Губернатор штату Кентуккі Енді Бешир запропонував зробити перші ін'єкції вакцини в його штаті, де знаходиться сортувальний завод UPS Worldport у Луїсвіллі. Це один із двох розподільчих командних центрів. Інший — авіаційний вантажний вузол FedEx у Мемфісі, штат Теннессі.

Масштабна акція розпочалася вранці в неділю з виїзду вантажних автомобілів, що перевозили вакцини разом із сухим льодом від установки Pfizer в Каламазу, штат Мічиган, до літаків UPS та FedEx, які очікували на злітних смугах у Лансінгу та Гранд-Рапідсі. Препарати повинні зберігатися при субарктичній температурі.

Звідти реактивні літаки доставили вакцини до відповідних вантажних вузлів UPS та FedEx у Луїсвіллі та Мемфісі для розповсюдження літаками й вантажними автомобілями до перших 145 з 636 районів для розміщення вакцин по всій країні. Друга та третя хвилі поставок вакцин мають надійти в інші місця у вівторок та середу.

Дорогоцінний вантаж проводжали до аеропортів одягнені в бронежилети співробітники служби безпеки.

Медичні працівники та мешканці будинків для тривалого догляду будуть першими в черзі на прищеплення дводозового режиму з інтервалом у три тижні.

Службовці охорони здоров'я попереджають американців, щоб вони тим часом не поводились «легковажно», носили маски та уникали натовпів.

Більше 100 млн людей, або близько 30% населення США, можуть бути імунізовані до кінця березня, заявив головний радник американської операції Warp Speed, ​доктор Монсеф Слауї в інтерв'ю Fox News Sunday.

Це все одно далеко від колективного імунітету, що зупинив би передачу вірусів. Тому маски та соціальне дистанціювання будуть потрібні протягом місяців, щоб контролювати спалах.

Представникам органів охорони здоров’я також доведеться подолати широкий скепсис щодо нових вакцин. Багато американців стурбовані тим, що рекордна швидкість, з якою вони розроблялися, може привезти до порушень у безпеці.

Однак дуже важливо, щоб більшість американців вирішили прийняти вакцину і прийняли її. Ми дуже стурбовані нерішучістю, яку ми бачимо

Великі логістичні зусилля ускладнюються необхідністю транспортувати та зберігати вакцину Pfizer / BioNTech при -70° С, що вимагає величезної кількості сухого льоду або спеціалізованих ультрахолодних морозильних камер.

Слауї заявив, що США сподіваються отримати близько 40 млн доз вакцин — чого достатньо для 20 млн людей — до кінця грудня. Це й вакцини від Pfizer, і від Moderna Inc. Зовнішня консультативна група FDA планує розглянути питання про вакцину Moderna у четвер, і незабаром, як очікується, чиновники дозволять її екстрене використання.

Компанії з доставки UPS та FedEx надають вакцині пріоритет над святковими подарунками та іншими посилками, оскільки представники охорони здоров'я благають громадськість уникати святкових скупчень після стрибків госпіталізацій та смертей після Дня Подяки.

Обидві компанії мають досвід роботи з крихкими медичними виробами і уникають помилок. Вони забезпечують відстеження температури та місцезнаходження резервних пристроїв, вбудованих у коробки Pfizer, і відстежують кожну партію протягом своєї подорожі.

ЄС прийме рішення про дозвіл вакцини Pfizer до 29 грудня.

Раніше Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США дозволило для екстреного використання вакцину проти коронавірусу, розроблену фармацевтичною компанією Pfizer. 

Як ми писали раніше, держава платитиме канадцям компенсацію, якщо після вакцинації у них погіршиться стан здоров’я через побічні ефекти.

«Протефлазід», досвід Куби і обережне ставлення до вакцинації