У Міноборони розповіли, коли запрацює е-кабінет військовозобов’язаного

Електронний кабінет військовозобов’язаного має запрацювати у другому кварталі 2024 року.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця Міністра оборони Катерина Чорногоренко.

«Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий», — сказала Чорногоренко.

Вона розповіла, що дані в такому кабінеті можна буде оновлювати без відвідування територіальних центрів комплектації, які надалі будуть їх використовувати.

«Перший етап — запровадження функціонала електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного. Тобто це буде можливість актуалізувати свої дані. Буде надано період, щоб військовозобов'язаний ці дані актуалізував, надав останні достовірні дані. І далі вже ТЦК будуть використовувати ці дані у своїй щоденній роботі», — повідомила заступниця міністра.

Водночас Чорногоренко прямо не відповіла, чи вручатимуть через електронний кабінет військовозобов’язаного повістки. За її словами, це «буде розглядатися в рамках так званого «мобілізаційного» закону».

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10062 щодо електронних реєстрів для військового обліку та цифровізації української армії 16 січня.  Сhas News пояснював, які дані містяться в системі «Оберіг», як їх перевірити та змінити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рада може розглянути нову версію законопроєкту про мобілізацію 6 лютого — депутат