У Молдові заявили, що до викрадення екссудді Чауса причетні українські держоргани

Генеральна прокуратура Молдови закінчила розслідування викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса, яке трапилося у квітні 2021 року. Правоохоронці дійшли до висновку, що до цього причетні державні структури України.

Про це повідомляє Unimedia.

Про причетність до викрадення українських державних структур заявив Александр Стояногло, генеральний прокурор Молдови.

«Ми встановили людей, які брали участь у викраденні й причетні до держслужб України. Загалом ми закінчили розслідування», — заявив Стояногло.

Він також підкреслив, що Молдова вже надіслала до українських служб цілу низку запитів щодо співпраці. Наразі правоохоронці сусідньої держави очікують відповіді.

«Наше завдання — встановити осіб, які приїхали з України й проводили відповідні операції тут, у Республіці Молдова», — підкреслив генпрокурор.

Що відомо про викрадення экс-судьи Чауса

3 квітня адвокат Миколи Чауса повідомив, що його підзахисного викрали невідомі. Сталося це у центрі Кишинева. Інцидент навіть потрапив на відео.

Українське МЗС заявило, що Україна не причетна до викрадення екссудді Миколи Чауса у Молдові.

Водночас журналісти-розслідувачі «Слідство.Інфо» та RISE Moldova отримали копії паспортів 10 українців, яких молдовські правоохоронці перевіряли у справі щодо зникнення Чауса.

9 травня 2021 року у Молдові затримали одного з підозрюваних у викраденні колишнього українського судді.

25 червня Мая Санду, президент Молдови, заявила, що подасть до суду на депутатів-соціалістів, які звинувачують її у причетності до нібито викрадення Чауса у Кишиневі.

Залягти на дно в Кишиневі. Хто такий суддя Чаус, про якого зараз говорить Молдова і Україна