У рф навмисно оголосили мобілізацію в день обміну полоненими — ISW

21 вересня у кремлі, ймовірно, оголосили «часткову мобілізацію», щоб відвернути увагу від обміну українських полонених з «Азовсталі».

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначають, що обмін військових вкрай критикують російські блогери та громадяни, що підтримують війну. Вони почали звинувачувати владу рф за відмову від цілі «денацифікації» України, про яку заявили на початку війни.

Також аналітики зазначають, що обмін в день оголошення мобілізації вкрай знизив і без того низьке бажання росіян йти на війну. Крім того, кремль відштовхнув людей, які раніше терпиміше ставилися до вторгнення, адже це не стосувалося їх особисто.

Додають, що російська влада, ймовірно, не дотримається обіцянки мобілізувати тільки резервістів. Кремль змусить місцеву владу мобілізувати чоловіків незалежно від їхнього військового статусу і стимулюватимуть високу мобілізацію етнічно неросійських та іммігрантських громад.

Раніше Шойгу заявив, що в росії планують мобілізувати 300 тис. осіб. Попри обіцянки путіна, що призвати планують тільки громадяни, які перебувають в запасі, у росії повістки вручають затриманим на акціях проти мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 вересня