У шести районах одночасно: у Франції пошкодили обладнання операторів зв’язку
Pixabay

У ніч на понеділок, 29 липня, невідомі пошкодили мережі операторів зв'язку приблизно у той самий час на території шести департаментів Франції.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє BFMTV.

Від рук зловмисників постраждало обладнання оператора зв’язку SFR. У ніч із 28 на 29 липня невідомі перерізали кабелі в електричних шафах. Це призвело до зриву послуг клієнтам, які від них залежали.

Інциденти зафіксували у департаментах Од та Еро (південний захід), Буш-дю-Рон і Дром (південний схід), Уаза (на північ від Парижа) та Мез (північний схід).

Деталей про масштаби проблеми поки не наводять. За фактом пошкоджень проводиться розслідування.

Нагадаємо, вранці 26 липня, за кілька годин до урочистого відкриття Олімпійських ігор 2024 Франція зіткнулася з масштабною транспортною кризою. Серія навмисних підпалів на залізничних коліях призвела до зупинки руху поїздів по всій країні. Тисячі пасажирів виявилися заблокованими на вокзалах, а плани багатьох спортсменів та вболівальників опинилися під загрозою зриву. 

Голова французького уряду Габріель Атталь заявив, що йдеться про цілеспрямовану диверсію. А очільник Міністерства внутрішніх справ Жеральд Дарманен не виключив, що до інциденту причетні іноземні держави.

У неділю, 28 липня, французька компанія-оператор залізниці SCNF оголосила про завершення ремонтних робіт на трьох високошвидкісних лініях, які постраждали в результаті диверсії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Гаубиці Caesar і не тільки: Франція готує новий пакет допомоги Україні