У США зупинили виробництво AstraZeneca на заводі, де зіпсували 15 млн доз
Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена зупинила виробництво COVID-вакцини виробника AstraZeneca на заводі в Балтиморі, де напередодні зіпсували 15 млн доз препарату від коронавірусу.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на власні джерела в Міністерстві охорони здоров'я Штатів.

Видання пише, що у МОЗ вдались до «надзвичайного кроку». У відомстві вирішили, що відтепер виробничий партнер Johnson & Johnson і AstraZeneca Emergent BioSolutions — вироблятиме виключно вакцини Johnson & Johnson. Цей має допомогти уникнути плутанину в майбутньому, додає газета.

Адміністрація Байдена поклала відповідальність за скоєне на Johnson & Johnson. У компанії взяли «на себе повну відповідальність» за вакцину, вироблену Emergent. Федеральні чиновники стурбовані тим, що ця плутанина підірве довіру суспільства до вакцин, підкреслили У ЗМІ.

Представник Emergent відмовився від коментарів. Однак він сказав, що  компанія вироблятиме AstraZeneca, адже ще не отримала контракт зі змінами від федерального уряду.

На балтиморському заводі виробляли вакцини AstraZeneca та Johnson & Johnson. Робітники заводу випадково змішали інгредієнти вакцин. Таким чином зіпсували близько 15 млн доз Johnson & Johnson.

Підприємством керує Emergent BioSolutions — виробничий партнер Johnson & Johnson і AstraZeneca.

Наприкінці лютого у США схвалили використання Johnson & Johnson.

Chas News повідомляв, що Канада схвалила четверту вакцину — однодозову від Johnson & Johnson. 

Подолати коронаварус. ВООЗ дозволила застосовувати вакцину Johnson & Johnson