У ТЦК розповіли нові деталі смерті чоловіка на Житомирщині, якого забрали на ВЛК

Начальник Житомирського обласного ТЦК призначити службове розслідування щодо чоловіка, якого забрали для проходження ВЛК у військкомат у місті Баранівка.

Нагадаємо, у ТЦК одразу повідомляли, що 32-річний Сергій Ковальчук отримав тяжкі травми внаслідок епілептичного припадку, спричиненого тривалим вживанням алкоголю. Після цього його забрала «швидка», але 2 червня чоловік помер у лікарні. Родичі померлого стверджують, що чоловіка побили.

Після розголосу начальника ТЦК у Баранівці відсторонили, а поліція розпочала розслідування за статтею «умисне вбивство» (ч. 1 ст. 115 ККУ).

Після призначення службового розслідування у Житомирському обласному ТЦК повідомили, що встановили нові деталі.

Так, зазначається, що 28 травня чоловіка з ознаками алкогольного сп’яніння доставили для проходження військово-лікарської комісії. Однак у зв’язку зі станом прибулого його вирішили відправити додому. Проте чоловік «висловив прохання залишитися в розташуванні роти охорони, бо проживає сам і з огляду на погане самопочуття внаслідок вживання алкоголю».

За даними ТЦК, через кілька годин після пробудження чоловік зателефонував родичам, повідомив про свої наміри та «підтвердив, що протизаконні дії до нього не застосовувалися».

Але зранку 29 травня у нього стався перший епілептичний напад, під час якого чоловік впав на кахельну підлогу спиною і вдарився головою. Йому надали домедичну допомогу і викликали «швидку». Невдовзі стався другий епілептичний напад. Лікарі швидкої надали кваліфіковану допомогу та госпіталізували військовозобов’язаного.

У ТЦК наголошують, що травми він отримав при падінні під час епілептичних нападів та надання домедичної допомоги.

«Виходячи з ситуації, яка склалася, можна припустити, що певні особи паразитують на суспільно чутливій темі, намагаючись зірвати заходи мобілізації, та маніпулюють громадською думкою», — заявили у військкоматі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

18 червня у «Резерв+» з'явиться електронний військовий документ — Міноборони