У ВР пояснили, чому не розглянули «кнопкодавство» за Шкарлета
УНІАН

Комітет з питань регламенту та депутатської етики не розглянув можливе «кнопкодавство» під час голосування за призначення міністром освіти й науки Сергія Шкарлета. Заступник голови комітету Сергій Євтушок заявив, що це питання «не належить до відань комітету».

Про це повідомляє «Суспільне».

За його словами, голова комітету Сергій Кальченко запитав у нардепа від «Голосу» Інни Совсун, чому не надала заяву про скоєння злочину до Державного бюро розслідувань (ДБР). На це вона нібито не знає, що відповісти, каже Євтушок.

«Ми що, ДБР? Чи хто ми? Вони хотіли якісь докази продемонструвати, а ми хто такі? Ми ж комітет, а не силові структури. Їх (докази — Прим. Ред.) треба до ДБР нести". Це належить до відань Комітету з питань правоохоронної діяльності. Там розглядаються подібні історії: кримінальні провадження і посилення відповідальності. Наш комітет не є тим комітетом, який мав би це розглядати», — додав заступник очільника комітету.

Передісторія

Раніше у «Голосі» заявили, що за вже голову відомства «кнопкодавили» деякі нардепи «ОПЗЖ». Chas News повідомляв, що Комітет ВР не підтримав призначення Шкарлета міністром освіти.

Напередодні ЄС попередив Шкарлета, що зміна структури Міносвіти — це спроба зруйнувати реформування відомства.

18 грудня спікер парламенту Дмитро Разумков доручив Регламентному комітету Верховної Ради перевірити можливе «кнопкодавство» під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.

Євросоюз попередив Шкарлета, що зміна структури Міносвіти — це спроба зруйнувати реформування відомства