Україна бажає підписати з Туреччиною угоду про вільну торгівлю й подвоїти щорічний оборот до $10 млрд
Кабінет Міністрів України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав 29 листопада Турецьку Республіку й зустрівся із міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанком.

У зустрічі взяли участь віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, міністр інфраструктури Владислав Криклій та інші чиновники, повідомив департамент комунікацій секретаріату Кабміну.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна й Туреччина мають великий потенціал у сфері торговельного співробітництва.

Впевнений, що з підписанням Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами, ми подвоїмо цей потенціал з $5 млрд щорічного обороту сьогодні до $10 млрд, які можна досягнути разом

Шмигаль запропонував Мустафі Варанку відновити регулярні засідання спільної українсько-турецької групи з координації стратегічного співробітництва у сфері ОПК. За словами українського політика, завдяки цьому держави втілять домовленості, досягнуті президентами України й Турецької Республіки.  

Як підкреслив прем’єр, Україна зацікавлена у співпраці з Туреччиною у торгово-економічній та науково-технічній сфері.

Міністр промисловості та технологій Туреччини сказав, що угода України з ЄС відкриває нові можливості для української продукції на європейських ринках.

Як ми писали раніше, Туреччина на переговорах між президентами двох країн, які відбулися недавно в Анкарі, повідомила про інтерес до добудови другого екземпляра найбільшого в світі транспортного літака Ан-225 «Мрія».

Прем’єр анонсував кроки України на шляху до топ-30 рейтингу Doing Business