Україна готує безпекові угоди із Чехією, Словенією та Ірландією — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський анонсував підписання безпекових угод ще з трьома країнами — Чехією, Словенією та Ірландією.

Про це він повідомив у своєму зверненні за підсумками тижня.

Президент нагадав, що цього тижня Україна підписала три нові безпекові угоди з Польщею, Люксембургом та Румунією.

Він додав, що після зустрічей із лідерами країн і керівниками урядів, із конгресменами, суспільними лідерами США, із президентом Байденом і спікером Джонсоном є рішення щодо Patriot та десятків інших систем ППО для України, а також нові оборонні пакети.

Також Зеленський анонсував зустріч з очільниками обласних адміністрацій.

«Після зустрічей із губернаторами штатів Америки я проведу зустріч із нашими керівниками областей. Нам потрібна співпраця між регіонами теж, між громадами та лідерами громад безпосередньо. Це і медицина, це й укриття, це й оборонні індустрії тощо», — сказав Зеленський.

За його словами, Сполучені Штати готові допомагати на всіх цих рівнях.

Президент висловився і щодо замаху на життя Дональда Трампа, зазначивши, що цей жахливий злочин демонструє, наскільки серйозні виклики глобально зараз стоять перед демократією.

«Насильство в жодній формі й ніде абсолютно не повинне взяти гору. Я впевнений: Америка гідно пройде цей виклик. Я бажаю якнайшвидшого відновлення пану Трампу, сил, підтримки всім, хто постраждав. Хай кожен злий умисел зазнає невдачі. І хай усі, хто може повертати безпеку, справді роблять це»,— підсумував Зеленський. 

Нагадаємо, раніше Chas News розповідав, що таке безпекові угоди для України та як вони захистять нашу країну зараз і в майбутньому.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Незворотній шлях» України до членства та початок передачі F-16: результати саміту НАТО