Україна хоче отримати План дій щодо членства в НАТО разом із Грузією — Шмигаль
Facebook Дениса Шмигаля

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна хотче отримати План дій щодо членства в НАТО разом із Грузією.

Про це очільник уряду сказав під час спільного брифінгу з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі.

«Членство в НАТО є важливим пріоритетом для України. Ми сьогодні обговорювали це з паном генеральним секретарем. Ми абсолютно готові і робимо наше домашнє завдання... Ми хочемо, звичайно, не відставати далеко від Грузії і в ідеалі отримати разом з Грузією ПДЧ. Активно над цим працюємо», — наголосив він.  

 

Обговорили подальші кроки на шляху України до НАТО з Єнсом Столтенбергом. Генеральний секретар НАТО сьогодні підкреслив:...

Posted by Денис Шмигаль on Tuesday, February 9, 2021

Шмигаль нагадав, що Україна вже ухвалила низку законопроєктів, продовжує реформувати Збройні сили, а також намагається дотримуватися стандартів НАТО, проводить спільні навчання, бере участь разом з Альянсом у міжнародних операціях.

«У нас багато напрацювань, які дають нам надію на швидке виконання домашнього завдання. Досягнення стандартів НАТО в секторі безпеки та оборони України і буде тою передумовою, коли ми отримаємо можливість стати членом НАТО. На сьогоднішній день нашою короткотерміновою стратегією є отримання Плану дій щодо членства», — говорить чиновник.

За його словами, зустріч зі Столтенбергом є «доволі позитивним і важливим символічним сигналом, дає хороший заряд, хорошу надію».

Chas News повідомляв, що Альянс виділить Україні €500 тис. на боротьбу з COVID-19. 

Напередодні Байден обговорив з Макроном єдність НАТО, партнерство між США і ЄС та боротьбу з COVID-19.

США після Росії також продовжили дію договору СНО-3. НАТО це привітали