Україна vs Угорщина. НАТО не втручатиметься в суперечку між країнами
Getty Images

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна та Угорщина повинні вирішити конфлікт на Закарпатті у двосторонньому порядку.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання очільник МЗС країн Альянсу.

На засіданні очільник МЗС Угорщини запропонувавв обговорити обшуки СБУ на Закарпатті. Генсек Альянсу не розкрив деталей. Проте він виключив можливість посередництва НАТО для вирішення суперечки.

«Добре відомо, що між Угорщиною та Україною є двостороння суперечка, і я сподіваюсь, що обидві країни зможуть вирішити цей двосторонній спір», — зазначив Столтенберг.

За його словами, попри суперечку між країнами Альянс зміцнюватиме партнерство з Україною та надаватиме їй свою підтримку.

Передісторія

21 листопада під час засідання Сюртівської сільради частина депутатів нібито заспівали гімн Угорщини після прийняття присяги.

Пізніше СБУ обшукала офіс угорського благодійного фонду на Закарпатті. Правоохоронці знайшли і вилучили матеріали з ознаками агітації за «Велику Угорщину».

МЗС Угорщини викликало до себе українського посла для дачі пояснень. У відповідь МЗС України також викликало угорського посла.

Chas News повідомляв, що МЗС Угорщини висловило послу України протест щодо недопуску угорського чиновника на Закарпаття.

Молитва, а не гімн. У посольстві Угорщини пояснили інцидент на Закарпатті