СБУ провела обшуки в «Товаристві угорців Закарпаття» та підозрює можливе втручання у внутрішні справи України
СБУ

Працівники СБУ на Закарпатті провели санкціоновані обшуки у функціонерів одного із місцевих угорських благодійних фондів.

Про це інформує пресслужба відомства.

«Наразі перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України. Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни», — повідомили в СБУ.

Також служба підозрює деяких українських публічних діячів у веденні підривної діяльності на шкоду Україні, зокрема й у вчиненні державної зради.

Під час обшуків правоохоронці виявили друковані матеріали, які популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Видання Mukachevo.net повідомляє, що обшуки СБУ відбулися у представників Товариства угорців Закарпаття.

У свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто викликав посла України через ці обшуки СБУ та погрожує звернутися до НАТО.

На жаль, в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки стосовно угорських партій та угорської меншини. Через неприпустимість таких дій викликали Посла України в Угорщині Любов Непоп задля того, аби висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві

Сіярто попередив, що обговорить з відповідальним з питань НАТО подальше блокування членства України в Альянсі.

Раніше депутат Олександр Качура направив в СБУ звернення в зв’язку з виконанням гімну Угорщини після присяги новообраними депутатами Сюртівської ОТГ Закарпатської області.

Нагадаємо, що Кулеба розповів ЄС і НАТО про втручання Угорщини у місцеві вибори. Також Україна заборонила в’їзд двом високопосадовцям з Угорщини через агітацію на Закарпатті.

24 листопада в Україну не пустили уповноваженого угорського міністра, відповідального за Закарпаття.

МЗС Угорщини висловило послу України протест щодо недопуску угорського чиновника на Закарпаття.

Угорщина та Польща отримали в ЄС репутацію «порушників спокою»