Україна запровадила санкції проти «Ісламської держави» та «Аль-Каїди»
Getty Images

Україна та ще 10 країн приєдналися до санкцій Європейського Союзу проти терористичних організацій «Ісламська держава» та «Аль-Каїда».

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської ради.

Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, країна процесу стабілізації і асоціації та потенційний кандидат Боснія і Герцеговина, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія і Ліхтенштейн, члени Європейського економічного простору, а також Україна, Молдова, Вірменія і Грузія приєдналися до рішення Ради ЄС.

Санкції передбачають жорсткі обмеження на торгівлю або постачання цим терористичним організаціям будь-якої зброї, товарів військового або подвійного призначення, запчастин до них, а також будь-яку технічну допомогу з їх обслуговування.

Також заборонено торгувати нафтою та нафтопродуктами та фінансово підтримувати «Ісламську державу» та «Аль-Каїду». Їм не можна надавати позики та кредити.

Водночас членам цих організацій заборонений в’їзд на територію ЄС. Це обмеження розповсюджується також на громадян країн Європейського Союзу, які належать до цих організацій.

Chas News повідомляв, що США вбили в Сирії кількох ватажків «Аль-Каїди».

Раніше ми писали, що Генпрокуратура Німеччини протягом року відкрила 320 нових справ щодо ісламського терору.

«Аль-Каїда» все ще «сильно інтегрована» до «Талібану», вважають у ООН