«Умови більш-менш задовільні»: дружина командира «Азову» про стан полонених бійців

Бійців полку «Азов», які потрапили у полон в Маріуполі, утримують у задовільних умовах на окупованій частині Донецької області.

Про це розповіла Катерина Прокопенко, дружина командира «азовців», в інтерв'ю The Gardian.

Денис «Редіс» Прокопенко зміг зателефонувати своїй дружині Катерині. Проте, як відзначає видання, невідомо чи міг військовий говорити вільно.

«Він сказав, що у нього все добре, і запитав, як я», — розповіла Катерина Прокопенко та додала, що з інших джерел чула, що «умови більш-менш задовільні».

Вона зазначила, що військових годують та дають воду.

«Умови відповідають вимогам і за цей короткий період вони не зазнали насильства. Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але на даний момент є треті сторони — ООН і Червоний Хрест — які контролюють ситуацію», — сказала Катерина Прокопенко.

Дружина командира «азовців» повідомила, що, наскільки їй відомо, нікого з бійців до росії не вивозили. Більшість поранених утримуються у в’язниці в окупованому росіянами селі Оленівка поблизу Донецька. Менша група важкопоранених військових знаходяться у лікарні Новоазовська, також на окупованій території.

Нагадаємо, засновник полку «Азов» Андрій Білецький закликав не розповсюджувати домисли про евакуацію українських військових з «Азовсталі», аби не нашкодити операції з їхнього порятунку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Оборону Маріуполя можна порівняти хіба що з битвою спартанців під Фермопілами», — Річард Шірреф