Захисників «Азовсталі» привезли до СІЗО окупованої Оленівки: їх хочуть допитати
Фото: Reuters

Сім автобусів з українськими військовими, які вийшли із заводу «Азовсталь», привезли до Оленівки, що знаходиться на окупованій території поблизу Донецька. Про це пише Reuters.

Корреспондент агентства повідомив, що наших бійців доставили до колишнього СІЗО.

В той же час слідчий комітет рф заявив, що допитає українській військових.

Російські слідчі збираються встановити особи «націоналістів» та перевірити їх на причетність «до злочинів проти цивільного населення»

Нагадаємо, 16 травня з Азовсталі евакуювали 53 (за іншими даними — 51 чи 52) важкопоранених бійця, яких доставили в лікарню окупованого Новоазовська. Ще 211 військових вийшли з території заводу самостійно.

уМіноборони кажуть, що така формула — єдина можлива для порятунку захисників Маріуполя. Наших військових планують обміняти на російських полонених.

Міноборони рф при цьому стверджує, що українські бійці здалися у полон і ніяк не коментують можливість їх обміну. А у держдумі рф хочуть заборонити обмін бійців «Азову» та навіть запропонували скасувати для суду над ними мораторій на застосування смертної кари.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.