В держдумі хочуть відновити смертну кару для бійців «Азову»
Володимир путін і Леонід Слуцький

Російський депутат та член делегації на переговорах з Україною Леонід Слуцький запропонував поновити смертну кару для суду над бійцями «Азову».

Про це повідомляє російське держагенство ТАСС.

Для суду над українськими військовими Слуцький запропонував зробити виключення з мораторію на заборону смертної кари, який діє в рф.

Відповідну заяву він зробив, коментуючи пропозицію спікера держдуми рф В'ячеслава Володяна ввести на законодавчому рівні заборону на обмін «нацистських злочинців» (так ворожа пропаганда називає бійців «Азову»).

Одночасно генпрокуратура рф звернулася до Верховного суду рф з прохання визнати полк «Азов» «терористичною організацією». Судове засідання з цього приводу має відбутися 26 травня.

Нагадаємо, 16 травня з Азовсталі евакуювали 53 (за іншими даними — 51 чи 52) важкопоранених бійця, яких доставили в лікарню окупованого Новоазовська. Ще 211 військових вийшли з території заводу самостійно.

В Міноборони кажуть, що така формула — єдина можлива для порятунку захисників Маріуполя. Наших військових планують обміняти на російських полонених.

В міноборони рф при цьому стверджують, що українські бійці здалися у полон і ніяк не коментують можливість їх обміну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Для евакуйованих військових з «Азовсталі» готують в'язницю в Макіївці — Гармаш