United Airlines почала доставляти вакцину Pfizer на склади США і Європи — ЗМІ
Pixabay

27 листопада американська авіакомпанія United Airlines чартерними вантажними рейсами почала доставляти вакцину Pfizer від коронавірусу на склади в американському штаті Мічіган та в Бельгію. Пізніше ліки поставлятимуть у штат Вісконсін і в Німеччину.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

Для здійснення поставок вакцини авіакомпанія запросила у Федерального авіаційного управління (ФАУ) США дозвіл на перевезення 6,8 т сухого льоду. Це в пять разів більше, ніж можна за законом.

Така кількість льоду необхідна, щоб підтримувати низьку температуру на борту. При такій температурі можна безпечно зберігати вакцину. ФАУ видало авіаперевізнику відповідний дозвіл.

Передісторія

Раніше німецька фармацевтична компанія BioNTech та її американський партнер Pfizer направили в Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США запит на реєстрацію вакцини від коронавірусу.

Фахівці наглядового органу планують вивчити заявку цих двох компаній. 10 грудня їх розгляне колегія незалежних експертів на засіданні. Застосування вакцини в надзвичайний ситуаціях можуть схвалити до середини грудня.

BioNTech і Pfizer повідомляли, що готові поширювати вакцину протягом кількох годин після її схвалення.

Водночас компанії почали процедуру подачі заявок до регулюючих органів по всьому світу, в тому числі в ЄС і Великобританії. Показник ефективності їхньої вакцини склав 95 %, кажуть у BioNTech і Pfizer. Новий препарат належить до групи так званих генних вакцин. Вони містять в собі генетичну інформацію про збудника.

Напередодні Урсула фон дер Ляєн пообіцяла вакцинацію від COVID-19 в Євросоюзі в кінці грудня.

Chas News повідомляв, що ціна вакцини від COVID-19 компанії Moderna складе $25-37.

Білл Гейтс інвестує у розробку вакцин від COVID. Він хоче стежити за нами та скоротити населення?