В Amnesty International заявили, що «шкодують» про звіт зі звинуваченнями ЗСУ

Правозахисна організація Amnesty International перепросила за свій звіт, у якому вона звинуватила ЗСУ в порушенні гуманітарного права.

Про вони заявили в коментарі Reuters.

«Amnesty International глибоко шкодує через страждання та обурення, які викликав наш пресреліз про бойову тактику українських військових», — заявили в організації.

Зазначили, що метою публікації нібито був «захист цивільних осіб». Водночас організація заявила, що підтримує викладені у звіті дані.

«Це не означає, що Amnesty International вважає українські сили відповідальними за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають належних запобіжних заходів в інших місцях країни. Ми маємо бути дуже чіткими: ніщо з того, що ми задокументували за українськими силами, жодним чином не виправдовує російських порушень», — додали в Amnesty International.

Раніше організація заявила, що українські військові наражають на небезпеку мирне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі в школах і лікарнях, під час оборони. 

Подоляк зазначив, що Amnеsty International бере участь у російській кампанії дезінформації й пропаганди з дискредитації ЗСУ. А міністр оборони Резніков наголосив на недопустимості порівнювати російську агресію й український самозахист.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Офісі президента назвали чотири складові для переговорів з рф