«В РФ готують армію для нового переділу світу та захоплення ресурсів», — французька журналістка
Міноборони РФ

У сфері інтересів Росії зараз перебувають території, які здатні забезпечити її ресурсами. Тому Москва може готуватися до нового переділу світу.

Про це у великому інтерв’ю Chas News розповіла Галя Акерман — французька письменниця та журналістка, головний редактор видання Desk Russie.

«Хоча Україна їм дуже велика кістка у горлі, я не впевнена, що вони візьмуться за Україну. Вони можуть приєднати Північний Казахстан, захопити арктичні території, які вважаються нейтральними», — зазначила журналістка.

Галя Акерман нагадує, що Путін свого часу назвав ХХІ століття війною за ресурси, а в РФ вони також з часом вичерпаються.

«Думаю, в Росії зрозуміли, що незважаючи на наявність величезних багатств, нафти, газу та металів, все у цьому світі має свій кінець. І у них немає технологій, що дозволяють бурити нафту на глибині 4 тис. метрів. Простіше захопити», — вважає Акерман.

На думку французької журналістки, з погляду ресурсів Україна не дуже багата на відміну, наприклад, від Африки.

«Думаю, в РФ готують армію для нового переділу світу та захоплення ресурсів. Тоді вони можуть змусити Америку та Європу годувати себе», — розмірковує журналістка.

Галя Акерман зауважила, що Захід, можливо, тільки зараз усвідомив необхідність озброюватися перед обличчям російського наступу.

Chas News також писав про думку американського політтехнолога щодо бажання Путіна розділити Україну навпіл.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Китай уважно дивиться, оскільки хоче робити те саме, що Росія — політтехнолог