В Ухані могло перехворіти в 10 разів більше мешканців, ніж зафіксував уряд
AllianceBernstein

Майже 5% мешканців ​​китайського міста Ухань, ймовірно, були заражені COVID-19. Про це свідчить дослідження вчених з Китайського центру контролю та профілактики захворювань (CDC).

Населення Уханя становить 11 млн осіб, тобто вірусом заразилося майже 500 000 людей, повідомляє BBC.

Якщо це правда, це майже в 10 разів перевищує офіційно зареєстровану кількість заражень в Ухані — 50 354 випадків.

Безсимптомні випадки влада КНР не враховує в офіційному підрахунку.

Дослідники на початку цього року взяли зразки у 34 000 людей в Ухані, а також загалом у провінції Хубей, Пекіні, Шанхаї та чотирьох інших провінціях. Вони виявили рівень поширеності антитіл в Ухані 4,43%, а в провінції Хубей — 0,44%.

Дослідження опублікували напередодні візиту групи міжнародних вчених до Уханя для вивчення походження вірусу. Вони приїдуть у січні після місяців переговорів з Пекіном. Влада КНР неохоче погодилася на незалежне розслідування.

На початку 2020 року Китай звинуватили у недостатній прозорості показників зараження, і критики ставлять під сумнів ступінь довіри до кількості інфікувань.

CDC пише, що серед 12 000 людей, які пройшли тестування за межами Хубея, лише дві людини виявили позитивний результат на антитіла.

Дослідження було проведено через місяць після того, як Китай «стримав першу хвилю» пандемії. Автори дійшли висновку, що кількість заражених за межами Уханя низька, й заявили, що заходи, вжиті в місті, запобігли поширенню вірусу в більших масштабах.

Вірус, як вважалося, вперше поширився з так званого «вологого ринку» в Ухані, вчені припустили, що саме там він зробив «стрибок» від тварин до людей. Але експерти зараз вважають, що COVID-19 міг просто посилитися там.

Ми можемо не дізнатися всієї правди про пандемію в Ухані через цензуру КНР