В Укроборонпромі розповіли нові подробиці про вітчизняний дрон-камікадзе

Вітчизняний безпілотник-камікадзе вже практично готовий і проходить випробування. Його особливістю буде можливість повернення.

Про це розповів керівник проєктів концерну «Укроборонпром» Олег Болдирєв в інтерв'ю телеканалу «Настоящее время».

«Він (безпілотник — ред.) уже є. Я б назвав його «нульовим пацієнтом». Машина літає, говорячи про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе з можливістю повернення», — сказав він.

Він зазначив, що український дрон частково складається з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв'язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування БПЛА здійснюється вітчизняними фахівцями.

Водночас на запитання, чи причетні нові безпілотники до ударів по російським аеродромам, Болдирєв сказав, що не може коментувати цю тему.

Раніше Болдирєв розповідав, що Укроборонпром зосередився на створенні не просто камікадзе, такого як «Shahed-136», а багатофункціональної платформи. Військові зможуть швидко замінити модулі, щоб підготувати машину до виконання різних бойових завдань, а не лише знищення цілей.

В Укроборонпромі анонсували, що новий дрон зможе нести 75 кг вибухівки і долати відстань у 1000 км. 4 грудня концерн повідомив, що безпілотник перейшов до етапу випробувань під дією РЕБ (засобів радіоелекронної боротьби).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні налагодили виробництво дефіцитних 122-мм та 152-мм снарядів — Резніков