«Вагнергейт» відклали. Автори просять чекати фіналу розслідування
Getty Images

Британський журналіст Еліот Хіггінс розповів, що точну дату виходу фільму «Вагнергейт» автори призначать лише тоді, коли буде завершено розслідування «справи вагнерівців». Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter.

«Для нашого розслідування «Вагнергейту» немає призначеної дати випуску, і ми ніколи не встановлювали її. Дослідження для документального фільму все ще тривають, і як тільки їх завершать, ми повідомимо всіх, коли він вийде», — зазначив Хіггінс

Засновник Bellingcat, платформи журналістських розслідувань, Хіггінс закликав людей не вірити чуткам, які говорять про фільм від Bellingcat. Він нарікає на велику кількість дезінформації щодо «Вагнергейту».

Чому виходу фільму чекали саме 15 березня?

Тому, що таку рекламу зробив йому журналіст Дмитро Гордон. Спершу він у ЗМІ туманно натякав на історичні події сьогоднішнього дня. А потім уточнив, що мав на увазі вихід розслідування про «вагнерівців».

Нова дата «від Гордона»

Фільм-розслідування Bellingcat про зрив українською спецоперації із затримання російських найманців ПВК «Вагнер», який раніше анонсували на 15 березня, вийде 5 квітня.

Про це розповів журналіст Гордон у виданні, власне, «Гордон».

«За моїми даними, 15 березня мав з'явитися цей фільм. Відразу скажу, що цей фільм з'явиться 5 квітня, плюс-мінус кілька днів», — сказав він.

Журналіст пояснив, що вихід фільму довелося перенести через візит автора розслідування Христо Грозєва до Києва. Його запросив Офіс президента й пообіцяв озвучити свою версію подій, але обіцянки не дотримав, заявив Гордон.

Сhas News повідомляв про інформацію у ЗМІ, що Офіс президента просив у МІ-6 завадити виходу фільму Bellingcat про «вагнерівців».

Єрмак в останній момент відмовився давати коментар Bellingcat щодо «Вагнера» — агент НАБУ