Вашингтон пригрозив притягнути Москву до відповідальності, якщо Навальний помре у в'язниці (оновлено)
iStock

Уряд США попередив владу Росії про наслідки, якщо російський опозиціонер Олексій Навальний помре у в'язниці. Розглядається безліч кроків у разі смерті російського опозиціонера, однак конкретні заходи не розголошуються.

Про це радник президента Штатів Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван розповів в інтерв'ю CNN.

«Ми повідомили російському уряду, що те, що відбувається з Навальним під вартою, є їх відповідальністю, і вони будуть притягнуті до відповідальності перед міжнародним співтовариством», — сказав він.

Саліван відмовився публічно назвати конкретні заходи, які в американському уряді розглядають у разі смерті Навального.

Раніше російський опозиціонер оголосив голодування. Згодом він повідомив про сильний кашель, температуру, болі в спині та оніміння ніг.

Оновлено. Директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов і очільник мережі регіональних штабів Олексія Навального Леонід Волков закликали росіян вийти на мітинг 21 квітня, передає російська служба BBC.

«Існують обставини, в яких потрібно діяти швидко, інакше станеться непоправне. Ми ухвалили рішення не чекати збору 500 тисяч людей на нашому сайті. Події розвиваються дуже стрімко і дуже погано. Відкладати більше не можна», — йдеться у повідомленні.

Протестувальники оголосили, що акція пройде 21 квітня, адже у цей день президент Росії Володимир Путін виступить з посланням Федеральним зборам в центральному виставковому залі «Манеж» у Москві.

Chas News повідомляв, що Байден назвав ситуацію з Навальним «абсолютно неприйнятною».

Напередодні очільник комітету Держдуми РФ допустив вихід Росії з ПАРЄ.

Експрезидент Естонії закликав заборонити росіянам в’їжджати до ЄС (оновлено)