«Ставиться до посади, як до реаліті-шоу». Обама розкритикував політику Трампа (відео)
Getty Images

Експрезидент США Барак Обама вперше публічно підтримав кандидата у президенти від Демократичної партії Джо Байдена на мітингу в Філадельфії.

Про це повідомляє CNBC.

«Я люблю приїжджати в Пенсильванію. Ви двічі підтримали мене, і сьогодні я повернувся, щоб попросити вас допомогти, щоб Білий дім дістався Джо Байдену і Камалі Харріс», — сказав Обама.

У своїй проомові експрезидент наголосив, що Трамп ставився до посади президента, як до «реаліті-шоу, за допомогою якого може привернути увагу». Обама підкреслив, що «репутація США у світі була розтоптана». На його думку, в цьому винен саме Трамп.

«Я ніколи не сподівався, що Дональд Трамп підтримає моє бачення або продовжить мою політику, але я мав надію, що заради країни він може проявити певний інтерес і серйозно поставиться до цієї роботи», — заявив Обама.

Водночас 44-ий президент розкритикував податкову політику, запроваджену за період президентства Трампа, а також реагування його адміністрації на пандемію коронавірусу.

«Економічний збиток, який він (Трамп — прим.ред.) спричинив, пом’якшивши заходи реагування на пандемію, означає, що він стане першим президентом після Герберта Гувера, який втратить роботу», — зазначив Обама.

3 листопада у США відбудуться президентські вибори. Від Демократичної партії балотується ексвіцепрезидент Джо Байден, від Ресупбліканської — чинний американський лідер Дональд Трамп.

Раніше ми писали, що жінки влаштували ходу проти Трампа у великих містах США.

Chas News повідомляв, що Дональд Трамп обіцяє мирний перехід влади у разі програшу на виборах.

Другий після бога? Трамп визнав, що Ісус популярніший за нього